Web Analytics Made Easy - Statcounter

مالک شرکت زغال سنگ پروده در طبس که یکی از اهداف سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی بود، شرکت صدر تأمین یکی از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ شستا است. آیا شستا قبل از اتمام ضرب الاجل ۲۰ روزه مطالبات کارگران را تأمین می‌کند؟

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * خراسان جنوبی در جمعه‌ای که گذشت، میزبان رئیس جمهور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استانی که ظرفیت‌های اقتصادی خوبی برای توسعه دارد، اما چالش‌های بزرگی وجود دارند که مانع پیشرفت و آبادانی آن شده اند. به جرات می‌توان گفت که یکی از ظرفیت‌های اقتصادی قدرتمند در این استان برای توسعه، معادن آن است.

 

پنجمین استان کشور از لحاظ تعداد و وسعت معادن خراسان جنوبی است. تنها ذخایر معدنی منیزیت کشورمان در بیرجند و سربیشه است. زیر خاک شهر نهبندان بزرگترین معدن آزبست ایران قرار گرفته است. اورانیوم، بنتونیت، گرانیت، گل سفید و بازالت از دیگر منابع معدنی است که یا فقط در خراسان جنوبی یافت میشود یا بیشترین ذخیره در این استان است. معدن مس قلعه زری در خوسف را همه جهان میشناسند، چون عیار طلای بالایی دارد.

 

مالک شرکت پروده کیست؟

شرکت معدنی زغال سنگ پروده طبس یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری صدر تأمین است. صدر تأمین سال ۷۸ با سرمایه ثبتی ۱۰۰ میلیارد تومان ایجاد شده و تحت پوشش شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی یا همان شستا است.

در بخش معرفی شرکت صدر تأمین اعلام شده که این شرکت به صورت تخصصی در حوزه صنایع کاشی و سرامیک و با سهامی خاص کار می‌کند. ۹ سال بعد از تأسیس، شرکت فعالیت خود را در حوزه صنایع معدنی گسترش داد. اتخاذ این تصمیم در راستای اهداف شستا عنوان شده، چون صنایع معدنی در کنار پتروشیمی، جزو صنایع استراتژیک کشور است، حاشیه سود قدرتمندی هم دارد. سعید عبودی، غلامرضا سلیمانی، حمیدرضا شاهوردی، حمزه وکیلی و حسین هاشمی اعضای هیات مدیره این شرکت را تشکیل می‌دهند.

 

ظرفیت بزرگترین معدن زغال سنگ ایران

حوضه زغالدار طبس بیشتر از ۳۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و تاکنون به اندازه ۲ و ۷۵ صدم میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی در این معدن اکتشاف و ذخیره شده است. همین امر این حوضه معدنی را به غنی‌ترین و بزرگترین ناحیه زغالی کشور تبدیل کرده است. بهره برداری از این معدن از سال ۷۸ در فاز اول توسط کنسرسیوم ایریتک-ایراسکو به بهره برداری رسید. در کنار این معدن، بزرگترین کارخانه زغالشویی ایران نیز ساخته شد که توان زغالشویی تا ۳۰۰ تن را در هر ساعت داشت.

در واقع شرکت پروده تحت مالکیت صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد بود که این صندوق برای رد دیون خود، در سال ۹۷ حدود ۶۸ و ۲ دهم درصد سهام خود را به شرکت صدر تأمین واگذار کرد و از این زمان مالک اصلی شرکت زغال سنگ پروده، شرکت صدر تأمین بوده است.

 

چه کسی مخاطب ضرب الاجل ۲۰ روزه رئیس جمهور است؟ 

رئیسی در سفر خود به خراسان جنوبی به صورت ویژه از این معدن بازدید کرد و اولین رئیس جمهور ایران بود که وارد تونل معدن زغال سنگ شد. همین که این معدن بزرگترین معدن استخراج زغال سنگ در ایران است، ضرورت توجه به آن را نشان می‌دهد. زغال سنگ یکی از مواد اولیه در صنعت فولاد است و از سوی دیگر ظرفیت اشتغال زایی این معادن به قدری هست که بتواند بخش مهمی از مردم را شاغل کند. همین امسال بلوک ۴ پروده و زون پنج از بلوک سه این معدن با حدود ۴۷۰ کارگر آغاز به کار کرده است. برای بلوک چهار حدود ۲ هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری اولیه صورت گرفته است. معدن زون پنج هم یک میلیون تن ذخیره دارد و می‌تواند برای ۱۵۵ نفر اشتغال ایجاد کند.

یکی از دستاورد‌های اصلی سفر رئیسی به خراسان جنوبی و طبس همان ضرب الاجل ۲۰ روزه است که به پیمانکاران و مالکان این شرکت داده است تا روند پیمان کاری این شرکت اصلاح شود. در واقع دغدغه اصلی رئیسی در این دستور اصلاح روند پرداخت حقوق کارگران معدن بوده است.

 

اکنون پیمانکاران و مالکان شرکت پروده حدود ۱۶ روز دیگر فرصت دارند تا گزارشی از اصلاح روند پرداخت مطالبات کارگری ارائه دهند. شستا و به تبع آن صدر تأمین در رأس هدف این ضرب الاجل ۲۰ روزه هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اشتغالزایی معادن خراسان جنوبی توسعه معادن ضرب الاجل ۲۰ روزه شرکت صدر تأمین زغال سنگ پروده خراسان جنوبی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۴۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد

به گزارش پارس نیوز، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

منبع : مشرق

دیگر خبرها

  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • جزییات مرگ کارگر معدن زغالسنگ هشونی شهرستان کوهبنان
  • جزییات مرگ کارگر معدن زغال سنگ در دستگاه نقاله
  • مرگ کارگر معدن زغال سنگ در کرمان به دلیل نبود ایمنی کار (+ عکس)
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی
  • خروج واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور بعد از ۶ سال از ورشکستگی با حمایت دستگاه قضا
  • جان باختن یک کارگر در معدن زغال‌سنگ هشونی کوهبنان
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند